Wordle Türkçe

Muhteşem orijinal İngiliz oyunundan ve 1955'te Giott olarak bilinen masa oyunundan esinlenerek her gün Türkçe yeni bir Wordle mücadelesio

Oyunun kurallarını bilmiyorsanız buradan wordle nasıl oynanır okuyun.

Şimdi oyna
29 Nisan 2024''da eklenen meydan okuma

Wordle nasıl oynanır

Josh Wardle tarafından icat edilen oyun çok basit kurallara dayanmaktadır, oyuncunun 6 deneme hakkı vardır. 5 harften oluşan bir şifre tahmin etmek için. Her denemeye bir renk sistemi aracılığıyla ekstra bir öneri verilir:
  • 🟩 Yeşil: Kelimenin harfi doğru yerde
  • 🟨 Sarı: Harf kelimede ama doğru yerde değil
  • ⬜ Gri: Harf kelimede değil

Uydurma kelimeler veya anlamsız harf dizileri kullanmak da mümkün değil! Oyunun mekaniği, 1955'te doğan bir masa oyunu olan Giotto'nunkiyle aynıdır. Oyunun sonunda, eğer kelimeyi doğru yaptıysanız, sonucunuzu istediğiniz sosyal ağlarda paylaşabilir ve tüm arkadaşlarınıza günlük meydan okumayı sizden önce veya daha az denemede tamamlamaları için meydan okuyabilirsiniz! Her gün, editör ekibimiz tarafından 5 harfli bir kelime seçilir ve meydan okuma bu sayfada sitenin tüm kullanıcılarına açık olarak açılır!

Tavsiye

Oyun başladıktan sonra kullanıcı aklına gelen ilk 5 harfli kelimeyi yazmayı deneyebilir, tabii ki bu ilk deneme ne kadar farklı harf içeriyorsa sizin için o kadar iyi olacaktır ;) Bu ilk denemeden sonra sistem yukarıda bahsettiğimiz renk koduna göre geri bildirimde bulunacaktır, bu aşamaya çok dikkat edin, bu nedenle bir sonraki kelimede gri harfleri kullanmayın ve sarı harflere pozisyon değiştirin. Bu anlamda devam etmek sonuca ulaşmak sizin için zor olmamalı, ancak bazen kelimeyi tahmin etmek çok zor olabilir, bu durumda bulmaca tarzı bir ipucu için tıklayabilirsiniz. Ancak dikkat edin, öneriyi kavramak asla kolay olmayacak! İyi eğlenceler!!

Önceki zorluklar

Privacy Policy